Kötelező gépjármű-biztosítás (RCA) közvetlenül a Pago alkalmazásból.  A biztosítás online megvásárlásának egyszerű módja.
Pago Világ

Kötelező gépjármű-biztosítás (RCA) közvetlenül a Pago alkalmazásból. A biztosítás online megvásárlásának egyszerű módja.

Pago március 25, 2021március 29th, 2021

A Pago alkalmazásból hozzáférhetsz a piac biztosítóinak összes ajánlatához, a számodra legmegfelelőbb biztosítás kiválasztása érdekében.

Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan vásárold meg gyorsan és gond nélkül a kötelező gépjármű-biztosítást (RCA) a Pago segítségével, és azt is, hogy melyek az új hatályos előírások, hogy autódat biztonságosan vezethesd.

Az elmúlt 3 évben 18 500 gépjármű-biztosítási(RCA) kötvényt kötöttek a Pago appon keresztül, egy kötvény átlagos értéke 275 lej.

Hogyan köthetek kötelező gépjármű-biztosítást a Pago alkalmazásból?

Két rendkívül egyszerű mód áll rendelkezésedre a biztosítás megkötésére a Pago appból:

  1. Megadod a gépjármű rendszámát és alvázszámát és megszerzed az adatok nagy részét.
  2. Az Android felhasználók beolvashatják törzskönyvüket és személyi igazolványukat, és az ajánlatok azonnal megjelennek

A lekérdezett információk minimálisan szükséges adatok, amelyek segítségével lehetővé válik az összes biztosító ajánlatának a megtekintése és megvásárlása. A jó hír az, hogy ezeket az adatokat csupán egyszer kell kitöltened, ezután pedig a biztosítási kötvény ajánlatainak megtekintése és megvásárlása az alkalmazásba lementett információk felhasználásával történik.

Vannak hozzáadott költségek, amikor a Pago appból vásárolok biztosítási kötvényt?

A Pago nem számol fel jutalékot, az alkalmazás ingyenes verziójában is annyi kötelező gépjármű-biztosítást(RCA) köthetsz, ahányra csak szükséged van. 

Milyen ajánlatokat találok Pago appban?

A Pago alkalmazásban hozzáférhetsz a piac összes gépjármű-biztosítójának az ajánlatához, így kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet.

Jó azonban tudni, hogy az árak különböző alkuszok esetében nagyrészt egyformák, ugyanis a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szabályozza őket. Ajánlattól függetlenül viszont, az egyazon felhasználói adatokra szóló ajánlatok esetében a Pago árai a legalacsonyabbak lesznek.

Hogyan kapom meg a biztosítási kötvényt?

A kötvényeket kifizetésük után azonnal e-mailben küldjük el, és azok közvetlenül kiállításuk után érvényesek. Az kötelező gépjármű-biztosítási kötvényt (RCA) ezután futárral ingyenesen elküldjük a fizetéskor megadott címre. Az új szabályozások szerint azonban 2020. július 1-jétől a kötvény eredeti példányának felmutatása már nem kötelező. Digitális formátumban, telefonról is elfogadják.

Az e-mailben kapott biztosítási kötvény csak elektronikus formátumban használható?

Az e-mailben kapott kötvény érvényes és elegendő. A hatályos előírások szerint nem szükséges eredeti példányban bemutatni, másolatban vagy a telefon képernyőjén is elfogadható.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2020 augusztusában jóváhagyta a 20/2017 sz. rendelet módosítását és kiegészítését a romániai gépjármű-biztosításokat illetően. Ennek értelmében az illetékes hatóságok által végzett ellenőrzések esetében a kötelező gépjármű-biztosítások megkötésének igazolása a következőképpen történhet:

  • A biztosító által kiállított, hatályban lévő kötelező gépjármű-biztosítási kötvény(RCA) papíron vagy elektronikus formátumban bemutatható;
  • A kötelező gépjármű-biztosítások adatbázisából lekérdezett információkkal, amelyek igazolják a biztosítás érvényességét.

Ha a kötvényt nem Romániában bocsátották ki, akkor a következőket fogadják el bizonyítékként:

  • Egy másik országban kiállított, de Románia területén elfogadott, érvényes idejű biztosítás bemutatása
  • Az Európai Gazdasági Térségen és a Svájci Államszövetségen kívül nyilvántartásba vett gépjárművekre vonatkozó határátlépési kötvény bemutatása papíron vagy elektronikus formátumban.

Hol érvényes a kötelező gépjármű-biztosítás(RCA)?

A kötelező gépjármű-biztosítás(RCA) Románia területén, az Európai Unió tagállamai és az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államok területén érvényes, de azon államok területén is, amelyek közvetlenül összekapcsolják az Európai Unió két tagországát, ahol nincs nemzeti hivatal.

A Pago alkalmazáson keresztül megkötött biztosítások esetben lehetőséged nyílik arra is, hogy hasznos gépkocsi riasztásokat állíts be. Mi pedig értesítést küldünk, az összes biztosítás, műszaki vizsgálat, CASCO vagy útadó lejárta előtt, így megszabadulhatsz ettől a gondtól. A riasztásokat nagyon egyszerűen beállíthatod a Beállítások -> Gépjármű riasztások részben.

További információkért:

  1. Romániában ezeket a biztosítási típusokat a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság szabályozza, és a referencia törvény a 132/2017 számú törvény.
  2. A Pago alkalmazáson keresztül kötött biztosítási kötvényeket biztosítók állítják ki, a Renomia-SRBA Insurance Broker SRL közvetítőn keresztül, amely a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság által felhatalmazott és a brókerek nyilvántartásába bejegyzett szervezet.

Nézd meg a Pago appban, melyik a számodra legmegfelelőbb kötelező gépjármű-biztosítási(RCA) ajánlat.

Alte articole care te-ar putea interesa
Pago Világ

Minden a Pago szolgáltatókról: hogyan csatlakoztass egy szolgáltatót

Tudtad, hogy a Pago alkalmazás segítségével több mint 380 helyi és országos szolgáltató számláit fizetheted be, legyen szó villanyáramról, földgázról, internetről, TV -ről, mobilról, hulladákszállításról, vízről, általános karbantartásról és még…

Pago
szeptember 20, 2021
Pago Világ

Az alkalmazásban elérhető szolgáltatók típusai

A Pago alkalmazásban több mint 380 helyi és országos szolgáltató található. Indítása óta több mint 5,8 millió kifizetést teljesítettek felhasználóink, összeségükben több mint 145 millió euró értékben. Mindez egy koppintásnyira…

Pago
szeptember 13, 2021
Pago Világ

Minden a Pago alkalmazás szolgáltatóiról. Több mint 365 szolgáltató egy koppintásnyira

A Pago alkalmazás segítségével az összes közüzemi számládat gyorsan és biztonságosan, közvetlenül a telefonodról befizetheted! Nektek köszönhetően és a Transilvania Bank valamint a Visa segítségével több mint 380 szolgáltatót sikerült…

Pago
szeptember 8, 2021