RCA din aplicația Pago. Un mod simplu de a cumpăra RCA online
Descoperă cu Pago

RCA din aplicația Pago. Un mod simplu de a cumpăra RCA online

Pago februarie 8, 2021aprilie 14th, 2022

În Pago ai acces la toate ofertele RCA de la toți asigurătorii de pe piață, astfel ca tu să îți poți alege oferta cea mai potrivită.

Află din acest articol cum poți cumpăra rapid și fără bătăi de cap polița RCA prin Pago, dar și care sunt noile reglementări în vigoare, pentru ca tu să circuli cu mașina ta în siguranță.

18.500 de polițe RCA au fost încheiate prin Pago, în ultimii 3 ani, valoarea medie a unei polițe fiind de 275 de lei.

Cum închei o asigurare RCA prin Pago?

Ai la îndemână 2 modalități extrem de simple pentru a încheia o asigurare prin Pago:

  1. introduci manual numărul mașinii și serie șasiu și obții majoritatea datelor
  2. utilizatorii de Android au posibilitatea de a scana talonul și cartea de identitate, iar ofertele vor apărea instant

Informațiile pe care trebuie să le adaugi sunt cele minime necesare pentru a vedea și cumpăra oferte de la toți asigurătorii. Partea bună este că ele se completează o singură dată, după care poți să vezi oferte și să cumperi polița de asigurare folosind informațiile salvate în aplicație.

Am costuri suplimentare la încheierea unei polițe RCA prin Pago?

Nu percepem comisioane în Pago, iar tu poți încheia oricâte polițe RCA chiar și în varianta gratuită a aplicației. 

Ce oferte văd în Pago?

În Pago ai acces la toate ofertele RCA de la toți asigurătorii de pe piață, astfel ca tu să îți poți alege oferta cea mai potrivită.

Totuși, este bine de știut că prețurile diferă destul de puțin de la un broker la altul pentru că sunt reglementate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Ne-am asigurat că, indiferent de ofertă, pentru aceleași date de identificare, prețurile din Pago sunt cele mai mici disponibile.

Cum primesc polița de asigurare?

Polițele se trimit pe e-mail imediat după plată și sunt valabile imediat după emitere. Polițele RCA se trimit apoi gratuit prin curier la adresa indicată în momentul plății. Atenție însă, conform noilor reglementări, începând cu 1 iulie 2020, polița nu mai este obligatorie în original. Ea poate fi prezentată și în format digital de pe telefon.

Se poate folosi polița RCA primită pe e-mail doar în format electronic?

Da, polița primită pe e-mail este valabilă. Potrivit reglementărilor în vigoare nu este nevoie să fie prezentată în original, aceasta poate fi acceptată și în copie sau de pe ecranul telefonului.

În august 2020, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea și completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România. Astfel, dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

  • polița și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • informațiile obținute din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii, prin care poți dovedi că asigurarea este valabilă

În cazul în care polița nu a fost emisă în România, este acceptată ca dovadă:

  • prezentarea unei asigurări eliberate în altă țară, dar care este valabilă pe teritoriul României și se află în perioada de valabilitate
  • prezentarea unei polițe de frontieră pentru vehicule înmatriculate sau înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe hârtie sau în format electronic.

Unde este valabilă asigurarea RCA?

Asigurarea obligatorie RCA este valabilă pe teritoriul României, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele care aparţin Spaţiului Economic European, dar și pe teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.

În plus față de încheierea unei asigurări prin Pago, îți oferim posibilitatea de seta alerte pentru mașina ta. Noi îți trimitem atenționări când se apropie de expirare toate asigurările, ITP-ul, reviziile sau rovinieta, ca tu să scapi și de această grijă. Poți seta alerte foarte ușor, din secțiunea Setări -> Alerte pentru mașină.

Pentru mai multe informații:

  1. În România, aceste tipuri de asigurări sunt reglementate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar legea de referință este Legea nr. 132/2017.
  2. Polițele de asigurare încheiate prin Pago sunt emise de către asigurători, prin intermediul brokerului Renomia-SRBA Insurance Broker SRL, entitate autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și înmatriculat în Registrul brokerilor

Vezi în Pago care este oferta RCA potrivită pentru tine.

Alte articole care te-ar putea interesa
Descoperă cu Pago

Toate plățile pentru mașina ta, direct din Pago

Să ai propria mașină este o bucurie pentru multă lume. Oferă confort, libertate de mișcare și poate chiar adrenalină pentru unii șoferi. Partea cu responsabilitățile poate deveni o corvoadă. Aici…

Pago
februarie 21, 2023
Lumea Pago

Recomanzi Pago și strângi Puncte bonus!

Ești deja utilizator Pago și le spui tuturor cât de utilă e aplicația și că pur și simplu au nevoie de ea în viețile lor? Te recompensăm pentru asta. În…

Pago
septembrie 7, 2023
Lumea Pago

Puncte Pago: ce sunt punctele Pago și cum le folosești

Utilizarea aplicației Pago nu este doar o modalitate extrem de convenabilă pentru a plăti facturile, reîncărca cartela sau plăti asigurarea pentru mașina ta, printre multe altele. Aceasta îți oferă, de…

Pago
septembrie 1, 2023
Descoperă cu Pago

Totul despre asigurările de călătorie din Pago

O asigurare de călătorie te ajută să te bucuri de vacanță, chiar și în cazul unui eveniment neplăcut! Iar Pago te ajută să închei rapid și ușor o asigurare pe care să o ai la îndemână oricând ai nevoie de ea.

Pago
iunie 26, 2023

Leave a Reply