A Mozaik Investments megvásárolja a Banca Transilvania csomagját a Pago Romániában
Pago Világ

A Mozaik Investments megvásárolja a Banca Transilvania csomagját a Pago Romániában

Pago április 4, 2022július 19th, 2022

Bukarest, 2022.02.17

A ma bejelentett tranzakcióval a Mozaik Investments befektetési társaság megvásárolja a Banca Transilvania 51,12%-os részesedését a Pago alkalmazást Romániában üzemeltető Timesafe SRL-ben. Ez az első lépése annak a folyamatnak, amelynek során a Pago Romániában, Lengyelországban és Olaszországban működő társaságait egy új társaságba tömörítik, amely egyúttal megkapja a Pago növekedésének felgyorsításához szükséges forrásokat is, mind Romániában, mind más európai országokban. A konszolidációs folyamat befejezését követően a létrejövő társaság értéke 10 millió euró lesz.

A Banca Transilvania és a Pago közötti operatív partnerség a számlafizetések és az alkalmazásban elérhető egyéb fizetési módok lebonyolítására vonatkozóan változatlan marad.

„Ezzel a tranzakcióval a Pago a növekedés következő szakaszába lép, amelyben a nemzetközi terjeszkedésre és a Romániában elérhető alkalmazás új funkcióinak hozzáadására fogunk összpontosítani. A csapat bővítésének folyamatát már megkezdtük, a következő 6 hónapban csapatunk 20 új kollégával fog bővülni. Örülünk, hogy új partnerünk ugyanolyan nagy ambíciókkal tervezi mint mi, a Pago lehetőségeit az elkövetkező években. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Banca Transilvania Financial Group-nak, akik kezdettől fogva hittek bennünk, és támogattak minket az elmúlt években. Operatív partnerségünk a tranzakció után is a lehető legszorosabb marad, és továbbra is együttműködünk a BT-vel annak érdekében, hogy a Pago élményt minél több romániai felhasználóhoz eljuttassuk.” – mondta Adrian Cighi és Alexandru-Gala Popescu, a Pago társalapítói

„Nagyon elégedettek vagyunk a Pago-val kötött új partnerségünkkel, és úgy gondoljuk, hogy minden előfeltétel megvan a sikertörténet folytatásához: két ambiciózus alapító által vezetett erős és tapasztalt csapat, valamint egy termék, amely több mint 230 000 aktív felhasználóval rendelkezik Romániában és Lengyelországban. Nagy fejlesztési terveink vannak mind földrajzilag, mind az alkalmazásban elérhető funkcionalitások terén, és bízunk benne, hogy közösen megvalósítjuk azokat.” – Vlad Bușilă – Mozaik Investments

A tranzakciót a BT Capital Partners, a Sancons Capital & Investment, a Filip & Company SCA, a Rizoiu & Poenaru SCA, a Boanţ, a Gîdei és az Asociații SCA segítette.

A Mozaik Investments egy befektetési társaság, amely 2019-ben született egy sikeres vállalkozó, Sacha Dragic, egy magántőke-veterán, Roland Haas és egy korábbi M&A bankár, Vlad Bușilă révén, aki mögött több lokális és regionális magánbefektető is áll. A Mozaik célja, hogy nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalatokba fektessen be, tőkét és pénzügyi know-how-t kínálva kisebbségi részesedésért cserébe. A befektetett összegek 2 és 5 millió euró között mozognak, a befektetési idő pedig akár a 10 évet is elérheti. Az érdeklődési területet Közép- és Kelet-Európa képviseli, amelyet két, bécsi és bukaresti iroda fed le.

Alte articole care te-ar putea interesa
Fedezd fel a Pago appal

Mindent a pénzátutalásról

A Pago segítségével valós időben, bármikor, bármely romániai bank vagy a Revolut által kibocsátott kártyára utalhatsz pénzt, csupán telefonszám segítségével.

Pago
április 14, 2022
Pago Világ

„Okos munka” kampány

Pago, a romániai alkalmazás, amelyen keresztül csaknem 9 millió, több, mint 1 milliárd lej értékű rezsiszámlát fizettek ki, bejelenti az “Okos munka” kampány elindítását, amelyben az alkalmazást használók egész éven át számlák kifizetésére fordítható összegeket nyerhetnek.

Pago
április 6, 2022
Pago Világ

A Pago alkalmazás elindítja a két kártya közötti azonnali pénzátutalást

Így a Pago appban fiókkal rendelkezők valós időben, bármikor utalhatnak pénzt bármely romániai bank vagy Revolut által kibocsátott kártyára, a címzett telefonszámát használva.

Pago
április 5, 2022

Leave a Reply