Mozaik Investments cumpără pachetul deținut de Banca Transilvania în Pago România
Lumea Pago

Mozaik Investments cumpără pachetul deținut de Banca Transilvania în Pago România

Pago februarie 17, 2022martie 29th, 2022

București, 17.02.2022

Prin tranzacția anunțată astăzi, compania de investiții Mozaik Investments cumpără participația de 51.12% deținută de Banca Transilvania în Timesafe SRL, compania care operează aplicația Pago în România. Acesta este primul pas dintr-un proces prin care companiile care operează Pago în România, Polonia și Italia vor fi consolidate sub o companie nouă, care va primi și finanțarea necesară pentru accelerarea creșterii Pago, atât în România cât și în alte țări din Europa. După finalizarea acestui proces de consolidare, compania rezultată va fi evaluată la 10 milioane de euro.

Parteneriatul operațional dintre Banca Transilvania și Pago pentru procesarea plăților de facturi și a celorlalte tipuri de plăți disponibile în aplicație rămâne neschimbat.

„Cu această tranzacție Pago trece la etapa următoare de creștere, în care ne vom concentra pe expansiunea internațională și pe adăugarea de noi funcționalități în aplicația disponibilă în România. Deja am început procesul de creștere a echipei prin adăugarea a 20 de colegi noi în următoarele 6 luni. Ne bucurăm să avem alături un nou partener, cu ambiții la fel de mari ca ale noastre pentru ce poate să devină Pago în următorii ani. Dorim să mulțumim pe această cale Grupului Financiar Banca Transilvania, care au crezut în noi de la început și ne-au susținut în ultimii ani. Parteneriatul nostru operațional va rămâne la fel de strâns după această tranzacție și vom continua să lucrăm împreună cu BT pentru a oferi experiența Pago către cât mai mulți utilizatori din România.” – au declarat Adrian Cighi și Alexandru-Gala Popescu, Co-fondatori Pago

„Suntem foarte încântați de noul nostru parteneriat cu Pago și considerăm că există toate premisele pentru a continua această poveste de succes: o echipă puternică și experimentată, condusă de doi fondatori ambițioși și un produs cu peste 230,000 de utilizatori activi în România și Polonia. Avem planuri mari de dezvoltare, atât georgrafic cât și ca funționalități disponibile în aplicație și suntem încrezători că împreună le vom indeplini.” – Vlad Bușilă – Mozaik Investments

Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, Sancons Capital & Investment, Filip & Company SCA, Rizoiu & Poenaru SCA, Boanță, Gîdei și Asociații SCA.

Mozaik Investments este o companie de investiții care a luat naștere în 2019 prin parteneriatul dintre un antreprenor de succes, Sacha Dragic, un veteran în private equity, Roland Haas, și un fost bancher M&A, Vlad Bușilă, care are în spate mai mulți investitori privați, atât locali cât și regionali. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere, oferind capital și know how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 2 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge până la 10 ani. Zona de interes este reprezentata de Europa Centrala și de Est și este acoperită prin cele două birouri din Viena și București.

Alte articole care te-ar putea interesa
Descoperă cu Pago

Toate plățile pentru mașina ta, direct din Pago

Să ai propria mașină este o bucurie pentru multă lume. Oferă confort, libertate de mișcare și poate chiar adrenalină pentru unii șoferi. Partea cu responsabilitățile poate deveni o corvoadă. Aici…

Pago
februarie 21, 2023
Lumea Pago

Plătește online impozite și taxe cu Pago!

Te-ai săturat deja să stai la cozi de fiecare dată când ai de plătit impozitele anuale sau taxele. De aceea, cauți o variantă care scurtează timpul pierdut. Află că Pago…

Pago
martie 19, 2024
Lumea Pago

OLX te ajută să-ți plătești facturile în Pago

OLX și Pago au anunțat o colaborare menită să premieze utilizatorii ce folosesc serviciul de livrare prin OLX, vor fi recompensați cu puncte în contul Pago.

Pago
ianuarie 16, 2024
Lumea Pago

Cum plătești online factura la e.on prin Pago

Acum plătești factura la e.on mai ușor prin Pago. Prima integrare directă unde nici nu ai nevoie de cont pe platforma furnizorului.

Pago
decembrie 12, 2023

Leave a Reply