Három éve történt az első befizetés, azóta több mint 100 millió euró került feldolgozásra a Pago alkalmazáson keresztül
Pago Világ

Három éve történt az első befizetés, azóta több mint 100 millió euró került feldolgozásra a Pago alkalmazáson keresztül

Pagomájus 28, 2021

A Pago története 2016-ban kezdődött, amikor Adrian Cighi és Alexandru Popescu megalapították a Timesafe vállalatot, amelynek célja a számlabefizetések elősegítése a romániaiak számára, a közüzemi számlák kifizetésének hatékonyabbá tétele volt. A román startup hamarosan felkeltette a BT Group figyelmét, amely részvényessé vált, és ezekben az években a Mastercard és a Visa is stratégiai partnerek lettek.

Három év telt el az első fizetés és az első Pago felhasználó óta, havonta több mint
200 000 aktív felhasználónak örvendhetünk, a feldolgozott fizetések összértéke pedig meghaladja a 100 millió eurót. Itt az ideje, hogy visszatekintsünk főbb eredményeinkre és megköszönjük a Pago felhasználók bizalmát!

2017 – fejlesztés, bevezetés a piacra, folyamatos fejlesztés

A Pago alkalmazást a 2016-os Internet & Mobile World során jelentették be, amikor a béta verizó már elérhető volt az iOS rendszerhez. 2017 nyarán, több mint száz design módosítás és a hozzá kapcsolódó képernyőváltozat részletezése után, elindítottuk az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonok béta verzióját is. Örökre hálásak leszünk az első 3000 felhasználónak, akik értékes visszajelzéseket nyújtottak számunkra ebben a kiterjesztett tesztelési időszakban, amely lehetővé tette számunkra, hogy 2017 novemberében hivatalosan is elindítsuk a Pago alkalmazást a Mastercard Romania támogatásával.

A számlák 40 nemzeti és helyi szolgáltatónak történő befizetése mellett olyan fizetések is rendelkezésre álltak, mint mobilegyenleg feltöltés és az útadó gyors és versenyképes árakon történő fizetése.

2018 – az első 100 integrált szolgáltató és új funkciók

Közvetlenül az indítás után az alkalmazásban elérhető szolgáltatók számának növelésére összpontosítottunk. Egy felhasználó akkor elmondása szerint: “Ha máshová kell mennem, hogy kifizessem az egyik számlát, az alkalmazás hasznossága nagyon csökken.” Így sikerült néhány hónappal az app piacra dobása után meghaladni a 100 szolgáltatót, és listánkra került az összes országos szolgáltató, valamint néhány az ország különböző megyéjében jelen lévő regionális szolgáltató.
Az év második fele 2 olyan új komponenst hozott, amelyek nélkül ma nehezen tudnánk elképzelni a Pago alkalmazást. Máig több mint 100 000 gépjármű riasztás történt Pago appból, és felhasználóink több mint 15 000 kötelező gépjármű-biztosítást(RCA) kötöttek.

Mitöbb, több mint 35 millió, lejre átváltható Pago pontottal jutalmaztuk felhasználóinkat, a Pago fiók létrehozásakor, az első befizetésért, akár adományozásért is!

2019 – Jelentős fejlődés

Kevesebb, mint egy évvel az indítása után, a Pago alkalmazást több mint 150 000 felhasználó töltötte le, 2019-el kezdődően viszont elmondhatjuk, hogy a Pago igazán jelentőset növekedett. Az új funkciók hozzáadása és a meglévők folyamatos fejlesztése egyre több felhasználót vonzott, ez pedig 2019 szeptemberére két nagyszerű elismerést hozott számunkra, egymás után, csupán néhány nap elteltével: a Visa stratégiai partnerré vált 3 évre szólóan, a Pago app pedig megkapta a Fintech Startup fődíját Románia számára, a Central European Startup Awards-on.

Szintén 2019-ben új funkciókat is indítottunk: utazási biztosítás, mobilegyenleg automatikus feltöltése és az Adományozz a Pago alkalmazással funkciót, amelyeken keresztül segítjük a civil szervezeteket abban, hogy gyorsabban, könnyebben és költség nélkül gyűjtsenek adományokat.

2020 – Fejlődés a világjárvány idején

Ez az év számunkra is kihívás volt, de egyben lehetőséget is jelentett a fejlődésre. A 2020-as évet a Pago Lengyelországban való elindításával kezdtük, miután 2019-ben létrehoztunk egy kis helyi irodát Varsóban, és részesei voltunk az induló vállalkozások programjának. Októberben indítottuk Olaszországban a béta verziót, és azon dolgozunk, hogy a teljes verziót jövő év elején dobjuk piacra.

A március olyan kihívásokkal érkezett, amelyeket mindannyian érezhettük. A biztonságos fizetések fontosságát előtérbe helyezve, csapatként úgy döntöttünk, hogy az alkalmazást 2020 március 12.-től május végéig teljesen ingyenessé tesszük. Ebben az időszakban a felhasználók száma csaknem megduplázódott, és rendkívül boldogok voltunk, amikor azt tapasztaltuk, hogy az alkalmazásnak fontos szerepe van a társadalomban – ezt az első CSR-díj is megerősítette, amelyet a CSR Awards gálán az Adományozz a Pago alkalmazással projektért kaptunk.

Jelenleg a Pago alkalmazásban több mint 350 szolgáltató áll a felhasználók rendelkezésére, és a feldolgozott kifizetések összértéke meghaladja a 100 millió eurót. Új funkciók hozzáadására készülünk és arra, hogy új európai országokban is elindítsuk az appot. Mindez nem lenne lehetséges a Pago csapat nélkül, amely több mint 25 fejlesztőből, grafikusokból, marketing és kommunikációs munkatársakból áll, és természetesen a több mint 200 000 aktív felhasználó nélkül.

Alte articole care te-ar putea interesa
Pago Világ

Minden a Pago szolgáltatókról: hogyan csatlakoztass egy szolgáltatót

Tudtad, hogy a Pago alkalmazás segítségével több mint 380 helyi és országos szolgáltató számláit fizetheted be, legyen szó villanyáramról, földgázról, internetről, TV -ről, mobilról, hulladákszállításról, vízről, általános karbantartásról és még…

Pago
szeptember 20, 2021
Pago Világ

Az alkalmazásban elérhető szolgáltatók típusai

A Pago alkalmazásban több mint 380 helyi és országos szolgáltató található. Indítása óta több mint 5,8 millió kifizetést teljesítettek felhasználóink, összeségükben több mint 145 millió euró értékben. Mindez egy koppintásnyira…

Pago
szeptember 13, 2021
Pago Világ

Minden a Pago alkalmazás szolgáltatóiról. Több mint 365 szolgáltató egy koppintásnyira

A Pago alkalmazás segítségével az összes közüzemi számládat gyorsan és biztonságosan, közvetlenül a telefonodról befizetheted! Nektek köszönhetően és a Transilvania Bank valamint a Visa segítségével több mint 380 szolgáltatót sikerült…

Pago
szeptember 8, 2021