Három éve történt az első befizetés, azóta több mint 100 millió euró került feldolgozásra a Pago alkalmazáson keresztül
Pago Világ

Három éve történt az első befizetés, azóta több mint 100 millió euró került feldolgozásra a Pago alkalmazáson keresztül

Pagomájus 28, 2021

A Pago története 2016-ban kezdődött, amikor Adrian Cighi és Alexandru Popescu megalapították a Timesafe vállalatot, amelynek célja a számlabefizetések elősegítése a romániaiak számára, a közüzemi számlák kifizetésének hatékonyabbá tétele volt. A román startup hamarosan felkeltette a BT Group figyelmét, amely részvényessé vált, és ezekben az években a Mastercard és a Visa is stratégiai partnerek lettek.

Három év telt el az első fizetés és az első Pago felhasználó óta, havonta több mint
200 000 aktív felhasználónak örvendhetünk, a feldolgozott fizetések összértéke pedig meghaladja a 100 millió eurót. Itt az ideje, hogy visszatekintsünk főbb eredményeinkre és megköszönjük a Pago felhasználók bizalmát!

2017 – fejlesztés, bevezetés a piacra, folyamatos fejlesztés

A Pago alkalmazást a 2016-os Internet & Mobile World során jelentették be, amikor a béta verizó már elérhető volt az iOS rendszerhez. 2017 nyarán, több mint száz design módosítás és a hozzá kapcsolódó képernyőváltozat részletezése után, elindítottuk az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonok béta verzióját is. Örökre hálásak leszünk az első 3000 felhasználónak, akik értékes visszajelzéseket nyújtottak számunkra ebben a kiterjesztett tesztelési időszakban, amely lehetővé tette számunkra, hogy 2017 novemberében hivatalosan is elindítsuk a Pago alkalmazást a Mastercard Romania támogatásával.

A számlák 40 nemzeti és helyi szolgáltatónak történő befizetése mellett olyan fizetések is rendelkezésre álltak, mint mobilegyenleg feltöltés és az útadó gyors és versenyképes árakon történő fizetése.

2018 – az első 100 integrált szolgáltató és új funkciók

Közvetlenül az indítás után az alkalmazásban elérhető szolgáltatók számának növelésére összpontosítottunk. Egy felhasználó akkor elmondása szerint: “Ha máshová kell mennem, hogy kifizessem az egyik számlát, az alkalmazás hasznossága nagyon csökken.” Így sikerült néhány hónappal az app piacra dobása után meghaladni a 100 szolgáltatót, és listánkra került az összes országos szolgáltató, valamint néhány az ország különböző megyéjében jelen lévő regionális szolgáltató.
Az év második fele 2 olyan új komponenst hozott, amelyek nélkül ma nehezen tudnánk elképzelni a Pago alkalmazást. Máig több mint 100 000 gépjármű riasztás történt Pago appból, és felhasználóink több mint 15 000 kötelező gépjármű-biztosítást(RCA) kötöttek.

Mitöbb, több mint 35 millió, lejre átváltható Pago pontottal jutalmaztuk felhasználóinkat, a Pago fiók létrehozásakor, az első befizetésért, akár adományozásért is!

2019 – Jelentős fejlődés

Kevesebb, mint egy évvel az indítása után, a Pago alkalmazást több mint 150 000 felhasználó töltötte le, 2019-el kezdődően viszont elmondhatjuk, hogy a Pago igazán jelentőset növekedett. Az új funkciók hozzáadása és a meglévők folyamatos fejlesztése egyre több felhasználót vonzott, ez pedig 2019 szeptemberére két nagyszerű elismerést hozott számunkra, egymás után, csupán néhány nap elteltével: a Visa stratégiai partnerré vált 3 évre szólóan, a Pago app pedig megkapta a Fintech Startup fődíját Románia számára, a Central European Startup Awards-on.

Szintén 2019-ben új funkciókat is indítottunk: utazási biztosítás, mobilegyenleg automatikus feltöltése és az Adományozz a Pago alkalmazással funkciót, amelyeken keresztül segítjük a civil szervezeteket abban, hogy gyorsabban, könnyebben és költség nélkül gyűjtsenek adományokat.

2020 – Fejlődés a világjárvány idején

Ez az év számunkra is kihívás volt, de egyben lehetőséget is jelentett a fejlődésre. A 2020-as évet a Pago Lengyelországban való elindításával kezdtük, miután 2019-ben létrehoztunk egy kis helyi irodát Varsóban, és részesei voltunk az induló vállalkozások programjának. Októberben indítottuk Olaszországban a béta verziót, és azon dolgozunk, hogy a teljes verziót jövő év elején dobjuk piacra.

A március olyan kihívásokkal érkezett, amelyeket mindannyian érezhettük. A biztonságos fizetések fontosságát előtérbe helyezve, csapatként úgy döntöttünk, hogy az alkalmazást 2020 március 12.-től május végéig teljesen ingyenessé tesszük. Ebben az időszakban a felhasználók száma csaknem megduplázódott, és rendkívül boldogok voltunk, amikor azt tapasztaltuk, hogy az alkalmazásnak fontos szerepe van a társadalomban – ezt az első CSR-díj is megerősítette, amelyet a CSR Awards gálán az Adományozz a Pago alkalmazással projektért kaptunk.

Jelenleg a Pago alkalmazásban több mint 350 szolgáltató áll a felhasználók rendelkezésére, és a feldolgozott kifizetések összértéke meghaladja a 100 millió eurót. Új funkciók hozzáadására készülünk és arra, hogy új európai országokban is elindítsuk az appot. Mindez nem lenne lehetséges a Pago csapat nélkül, amely több mint 25 fejlesztőből, grafikusokból, marketing és kommunikációs munkatársakból áll, és természetesen a több mint 200 000 aktív felhasználó nélkül.

Alte articole care te-ar putea interesa
Fedezd fel a Pago appal

Mindent a pénzátutalásról

A Pago segítségével valós időben, bármikor, bármely romániai bank vagy a Revolut által kibocsátott kártyára utalhatsz pénzt, csupán telefonszám segítségével.

Pago
április 14, 2022
Pago Világ

„Okos munka” kampány

Pago, a romániai alkalmazás, amelyen keresztül csaknem 9 millió, több, mint 1 milliárd lej értékű rezsiszámlát fizettek ki, bejelenti az “Okos munka” kampány elindítását, amelyben az alkalmazást használók egész éven át számlák kifizetésére fordítható összegeket nyerhetnek.

Pago
április 6, 2022
Pago Világ

A Pago alkalmazás elindítja a két kártya közötti azonnali pénzátutalást

Így a Pago appban fiókkal rendelkezők valós időben, bármikor utalhatnak pénzt bármely romániai bank vagy Revolut által kibocsátott kártyára, a címzett telefonszámát használva.

Pago
április 5, 2022